مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای غرب در مراسم نشست خبری و تجلیل از خبرنگاران فعال این حوزه خبر داد؛

تلاش برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی/ تداوم پیک مصرف برق تا ۱۵ شهریور

پیک مصرف همچنان تا ۱۵ شهریور ادامه دارد.

طنین وقایع – مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای غرب امروز در مراسم نشست خبری و تجلیل از خبرنگاران با بیان اینکه پیک مصرف همچنان تا ۱۵ شهریور ادامه دارد، همراهی مشترکان بخش‌های مختلف برای گذر از این ایام را ضروری دانست.
به گزارش خبرنگار طنین وقایع و به نقل از مژده خبر، جعفر الفتی‌نیا در نشست خبری امروز شنبه ۲۰مردادماه ۱۴۰۳ با بیان اینکه امسال تاکنون تابستان سختی را پشت سر گذاشته‌ایم، اظهار کرد: استقرار هوای گرم آن هم به مدت طولانی در سراسر کشور فشار مضاعفی را به صنعت برق وارد کرد.
وی با اشاره به پیش‌بین روند کاهشی دما از روز دوشنبه (۲۲ مرداد) و با بیان اینکه این کاهش دما به معنای گذر از پیک تابستان نیست، خاطرنشان کرد: تنها از شرایط خیلی سخت وارد شرایط سخت می‌شویم، زیرا پیک مصرف برق همچنان تا ۱۵ شهریور ادامه دارد.
مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای غرب از ناترازی ۱۷ هزار مگاواتی که در کشور با آن مواجه بودیم یاد کرد و ادامه داد: امسال میزان تقاضا برای مصرف برق در کشور به حدود ۸۰ هزار مگاوات رسید که نسبت به پیک سال قبل رشد هشت درصدی داشته و این در حالیست که میانگین رشد مصرف برق سالانه حدود ۴.۵ تا پنج درصد است و امسال نزدیک به دو برابر افزایش مصرف برق را شاهد بودیم.
الفتی‌نیا بالا بودن دما را یکی از عوامل اصلی افزایش مصرف برق در کشور دانست و تاکید کرد: به ازاء هر یک درجه گرم شدن هوا میزان مصرف برق ۱۸۰۰ مگاوات بیشتر می‌شود.
وی تامین این میزان برق و احداث نیروگاه تنها برای همین دوره کوتا پیک را دارای توجیه اقتصادی ندانست و اظهار کرد: در شرایط غیرپیک برخی از نیروگاه با ۷۰ تا ۸۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند و از همین رو برای گذر از این شرایط همراهی مشترکان بخش‌های مختلف بیشتر کارساز است.

پیک مصرف ۱۰۱۰ مگاواتی در کرمانشاه

به گزارش خبرنگار ایسنا، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای غرب از وضعیت مصرف برق در کرمانشاه یاد کرد و با بیان اینکه در پیک مصرف امسال رکورد ۱۰۱۰ مگاواتی در کرمانشاه به ثبت رسید، گفت: خوشبختانه با مدیریت مصرفی که اعمال شد، در بخش خانگی خاموشی برنامه‌ریزی شده نداشته ایم.
وی درباره محدودیت برق صنایع استان نیز عنوان کرد: پیش از این مقرر شد روز تعطیل صنایع مستقر در شهرک‌های صنعتی از جمعه به یک روز دیگر در ایام هفته جابجا شود و در آن روز هفته برق واحد محدود شود که اکنون این میزان به ۱.۵ روز (۳۶ ساعت) افزایش یافته است.
الفتی‌نیا از در دستور کار بودن برخی پروژه‌ها برای گذر از پیک مصرف برق سال آینده خبر داد که از هم‌اکنون آغاز شده‌اند و افزود: در شهرستان سرپل ذهاب چهار پروژه در نظر داریم که با اعتبار هزار میلیارد تومان اجرا خواهد شد. احداث پست شهرک صنعتی زاگرس، افزایش ظرفیت پست سنقر و همچنین احداث پست و خط انتقال سرفیروزآباد با اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومان از دیگر این پروژه‌هاست که عمدتا تا قبل از پیک سال آینده به نتیجه خواهند رسید.
وی خاطرنشان کرد: برای گذر از پیک مصرف امسال نیز در سال گذشته افزایش دو برابری ظرفیت پست قصرشیرین با اعتبار ۱۲۰ میلیارد تومان، توسعه دو فیدر پست ۴۰۰ کیلوولت بیستون و توسعه پست ۲۳۰ کیلوولت بیستون اجرا شد.

تلاش برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی
مدیرعامل برق منطقه‌ای غرب از برنامه‌ریزی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در استان نیز خبر داد و عنوان کرد: هم‌اکنون احداث یک نیروگاه خورشیدی در سرپل‌ذهاب توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی دنبال می‌شود که تا آخر تابستان تحویل زمین آن انجام خواهد شد و امیدواریم تا قبل از پیک مصرف سال آینده وارد مدار شود.
الفتی‌نیا ظرفیت این نیروگاه را ۶۰ مگاوات اعلام کرد و افزود: نیروگاه ۲۰ مگاواتی دیگری نیز در دستور کار است که تاکنون چند زمین به سرمایه‌گذار آن پیشنهاد داده‌ایم، اما هنوز نهایی نشده است.
مدیرعامل برق منطقه‌ای غرب درباره نیروگاهی که قرار بود توسط ایمیدرو در کرمانشاه ساخته شود نیز عنوان کرد: تغییراتی در استراتژی ایمیدرو و مدیریت شرکت پویا نیرو که قرار بود نیروگاه کرمانشاه را بسازد رخ داد و این امر روند کار را به تاخیر انداخت، با این وجود ما هر چقدر توانستیم به اجرای این پروژه کمک و چند زمین نیز برای اجرای آن معرفی کردیم.
الفتی‌نیا با بیان اینکه این نیروگاه قرار است شامل نیروگاه کوچک سیکل ترکیبی و نیروگاه خورشیدی باشد، افزود: زمینی که پروژه در آن کلنگ‌زنی شد، برای نیروگاه خورشیدی کافی نبود.
وی ابراز امیدواری کرد، حداقل بخش نیروگاه خورشیدی این پروژه توسط ایمیدرو آغاز شود.

گفتنی ست؛ در پایان این مراسم از خبرنگاران فعال این حوزه تجلیل به عمل آمد.