ریشه های کم حجابی در جامعه
طنین وقایع – باورها و اعتقادات دینی نقش اساسی در رفتار انسان ها دارند، باورها تأیید کننده ی رفتار هستند، باورها انجام عمل را مساوی منفعت و خیر معرفی می کنند.
باورها احساس آرامش و رضایت را در فرد به وجود می آورند. چنانچه زنانی از روی باور اقدام به رعایت حجاب می کنند از نوعی احساس رضایت برخوردارند و عمل خویش را درست، مقبول و خدا پسندانه می دانند که در نزد خداى متعال دارای اجر فراوان است. حال اگر در جامعه ی ما حجاب کم رنگ شده است علت عمده اش بر می گردد به کم رنگ شدن باورها و اعتقادات دینی که این خود نیز دلایلی دارد که در این جا محل بحث آن نیست.
علاوه بر نقش باورها و اعتقادات نقش دیگر زنان در مورد کم حجابی بسیار دارای اهمیت است.
در جامعه ی ایران کم حجابی زنان بخاطر مردان نیست بلکه به خاطر زنان است. زنان به نوعی در مواجه با زنان دیگر می خواهند خود را خوشبخت، به روز و جدید نشان دهند، نماد آن متأسفانه کم حجابی یا بی حجابی شده است.
گروهی از زنان فکر می کنند داشتن حجاب، آنان را قدیمی و عقب افتاده نشان می دهد؛ البته نقش برخی از افراد و اقشار در توجه به زنان بی حجاب در جامعه به این تفکر کمک می کند. همچنین، بالا بودن هزینه حجاب و گرانی چادر و نبود تولیدی های پوشاک مناسب هم در ایجاد کم حجابی بی تأثیر نیست.
حجاب مصونیت و در امان ماندن است. جدا از ایجاد گناه و جزای الهی، کم حجابی آسیب های اجتماعی را به همراه دارد. بی حجابی علاوه بر ایجاد نگرانی برای والدین خصوصاً بزرگترهای مسن همچنین باعث جلب توجه مردان هوس ران و ایجاد مزاحمت های جبران ناپذیر توسط آنان برای زنان می شود. یقیناً هیچ انسان صاحب عقلی حاضر نیست بزرگترین سرمایه خود که آبرو، شرافت و امنیت خود را با کشف حجاب به مخاطره اندازد.
هستند زنانی که با وصف زندگی در دنیای غرب، همچنان حجاب خود را حفظ کرده اند و به فشار وتأثیرات دیگران در بی حجاب شدن بهایی نمی دهند. اینان زنان پارسایی هستند که باورها و منش خود را مهم تر از موارد دیگر می دانند و عموماً این ها زنانی هستند که در زندگی خود پیشرفت های شغلی و اجتماعی فراوانی داشته اند.
نویسنده: دکتر سیاوش بهرامی – استاد دانشگاه
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰