۵۴ پرونده قتل در کرمانشاه به سازش ختم شد

طنین وقایع- معاون حل اختلاف دادگستری استان کرمانشاه، در سالروز تشکیل شوراهای حل اختلاف گفت: از ابتدای سال گذشته تاکنون ۵۴ فقره پرونده قتل توسط اعضای شورای حل اختلاف و مشارکت مصلحین در استان کرمانشاه منتج به سازش شده است. 

به گزارش خبرنگار طنین وقایع، سعید قادری‌ فصیح، با بیان اینکه شورای حل اختلاف از سال ۸۱ با راه اندازی محاکم صلح در استان و برخورداری از ۱۷۱ شعبه در قالب ۸۴ شعبه حکمی، ۲۴ شعبه صلحی، ۲۷ شعبه روستایی، ۲۷ شعبه اجرای احکام، هشت شعبه تخصصی و چهار شعبه زندان فعالیت داشته است افزود: در مجموع ۳۶۸ نفر در شورای حل اختلاف استان فعالیت دارند و بر اساس قانون جدید و تشکیل دادگاه‌های صلح، شوراهای حل اختلاف در زمینه رسیدگی حکمی فعالیتی ندارند.

معاون حل اختلاف دادگستری استان کرمانشاه با بیان اینکه در سال گذشته بیش از ۱۳۲ هزار پرونده در شورای حل اختلاف تشکیل و ۱۳۱ هزار و ۸۸۸ پرونده نیز مختومه شده است، گفت: طی سال قبل در شهرستان کرمانشاه ۶۰ هزار و ۹۰۳ پرونده تشکیل و ۶۰ هزار و ۳۷۴ مورد مختومه شده است.

قادری فصیح با مقایسه آماری پرونده های ورودی به حل اختلاف کرمانشاه و شهرستان های استان، افزود: تعداد پرونده‌های تشکیل و مختومه شده در شورای حل اختلاف شهرستان کرمانشاه نشان دهنده این واقعیت است که تعداد پرونده‌های کرمانشاه با سایر شهرستان‌های استان برابری می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در استان دو شعبه از شعب شورای حل اختلاف ویژه سازش در پرونده‌های قتل است بیان کرد: در سال گذشته ۳۶ پرونده و امسال نیز ۱۸ فقره پرونده قتل توسط اعضای شورا و مشارکت مصلحین منتج به سازش شد که استان کرمانشاه از این نظر در کشور در ردیف استان‌های پیشتاز است.

معاون حل اختلاف دادگستری استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در استان کرمانشاه بیش از ۱۷۰۰ نفر به عنوان صلح یار فعالیت دارند گفت: از مجموع پرونده‌های ارجاعی به شورای حل اختلاف در سال قبل حدود ۲۸ هزار پرونده منجر به رضایت شده و در ۶ ماه نخست امسال نیز حدود ۱۴ هزار پرونده به صلح و سازش ختم شده است.

قادری فصیح با اشاره به اینکه بر اساس قانون جدید، بسترهای بهتری برای رسیدگی قضایی ایجاد شده است افزود: برای ۱۰ نفر از افراد واجد شرایط پروانه داوری حرفه‌ای و ۳۸ نفر در استان پروانه میانجیگری صادر شده است.

وی از راه‌اندازی کانون داوری به منظور کاهش هزینه‌ها و تسریع در رسیدگی‌ به پرونده‌ها تا پایان امسال خبر داد و عنوان کرد: گاهی یک پرونده دچار اطاله می‌شود و ممکن است طرفین از کارشناس، کانون و قاضی شکایت داشته باشند اما راه‌اندازی کانون داوری این مشکلات را کاهش می‌دهد.

معاون حل اختلاف دادگستری استان کرمانشاه با بیان اینکه در کنار هر شعبه دادگاه صلح یک شعبه شورای حل اختلاف نیز راه‌اندازی شده که در راستای صلح و سازش فعالیت کنند گفت: در حال حاضر شهرستان کرمانشاه دارای ۱۵ شعبه دادگاه صلح است که در صورت نیاز، تعداد داگاه‌های صلح در شهرستان‌ها افزایش می یابد.

وی افزود: در استان ۱۹ حوزه قضایی فعالیت دارند که در ۱۲ حوزه، دادگاه صلح و در هفت حوزه فقط اجرای قانون جدید وجود دارد.

 

معاون حل اختلاف دادگستری استان کرمانشاه با اشاره به اینکه داوران حرفه‌ای از بین قضات و وکلا انتخاب می‌شوند؛ اما افراد معمولی نیز می توانند به داوری عادی بپردازند گفت: زمانی که طرفین پرونده باهم اختلاف داشته باشند پیش از تشکیل پرونده در دستگاه قضایی می‌توانند به مراکز داوری مراجعه کنند تا در آنجا با صرف هزینه و دادرسی کمتری پرونده آن‌ها مورد داوری قرار گیرد.